Tulosta

Meneillään oleva koronaviruksen leviäminen on aiheuttanut joitakin tiedusteluja siitä, miten Meeting Park on varautunut tähän. Meeting Park on jo 10 vuoden kokemuksella varautunut ja ottanut jo aiemmin käyttöön influenssakauden tehostetut siivoukset, joita on vielä hieman tehostettu. Meeting Parkille turvallisuus on aina ollut toiminnan peruslähtökohta ja suhtaudumme kaikkiin turvallisuuteen liittyviin asioihin asian kuuluvalla vakavuudella. Tässä alla tiivistetysti aiheeseen liittyviä perustietoja ja ohjeita.

Varautuminen ja toimintaohjeet

Meeting Parkin ensisijainen velvollisuus on aina turvata asiakkaiden, vuokralaisten ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus kaikissa tiloissa ja toiminnassa.

Meeting Park on jo 10 vuoden kokemuksella ottanut jo aiemmin joulukuussa käyttöön normaalit influenssakauden tehostetut siivoukset, joita on vielä hieman tehostettu. Tässä yhteydessä siivouskertoja on lisätty, samalla kun yleisimpien ihmisten käsittelemien ovenkahvojen ym. paikkojen desinfiointia on lisätty suoritettavaksi myös kesken päivän, normaalien kokoustilojen siivousten yhteydessä. Olemme myös lisänneet käsidesin saatavuutta vessoissa, keittiöissä, auloissa ja kokoustiloissa.

Jokaisen kokouksen jälkeen,desinfioidaan/pyyhitään mm. kokoustilan;

Joka arkipäivä 3-4 kertaa päivässä desinfioidaan/pyyhitään mm;

Meeting Park on jo tuonut mm. sisääntulojen yhteyteen desinfiointiaineitta esimerkiksi kokouksiin tulevien asiakkaiden käyttöön.

Kokoontumista koskevat rajoitukset ja suositukset

Yhteenveto Valtioneuvoston ja Aluehallintoviraston kokoustamista koskeviin päätöksiin, rajoituksiin ja suosituksiin liittyen;

Meeting Parkin kokous- ja koulutustilojen vuokraustoiminta jatkuu edelleen normaalisti, huomioiden Valtioneuvoston ja Aaluehallintoviraston kulloinkin voimassa olevat määräykset ja suositukset.

Tällä hetkellä, 18.3. alkaen rajoitetaan yli 10 henkilön ja 1.6. alkaen yli 50 henkilön julkisia kokoontumisia. Rajoitukset eivät koske työpaikkojen normaalia toimintaa ja esimerkiksi sisäisiä tai yksityisiä kokouksia. "Julkisella kokoontumisella tarkoitetaan yleisellä paikalla järjestettävää yleistä kokousta tai yleisötilaisuutta, kuten mielenosoitusta tai muuta kaikille avointa tilaisuutta. Julkisia tilaisuuksia eivät ole esimerkiksi ravintolassa tai elokuvateatterissa käynti, yhdistyksen kokous tai kunnallinen päätöksenteko" (Lähde: AVI)

"Ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Sen jälkeen 14.5. alkaen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä. Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti." (Lähde: Valtioneuvosto) 

1.6. voimaan tuleva "50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta" (Lähde: Valtioneuvosto). Tässäkin, kuten suurimmassa osassa kokoustamista koskevissa asioissa kyse on suosituksesta, eli lopullinen päätös on siis viime kädessä itse tilaisuuden järjestäjän ja osallistujien.

Meeting Parkissa pyrimme aina huolehtimaan mm. tilaisuuden hygieniaan liittyvistä järjestelyistä ja tilajärjestelyin riittävästä fyysisestä väljyydestä.

Päivitämme näitä tietoja sitä mukaan kun ohjeistuksia tulee lisää.

Asiakkaille asetetut rajoitukset ja ohjeet

Meeting Parkin tiloihin EI saa tulla karanteenin piirissä olevia henkilöitä

Jos Meeting Parkin vuokralaisen tiloissa työskentelevä henkilö sairastuu korona-virukseen ja/tai joutuu lähipiirin vuoksi karanteeniin, niin tästä tulee ilmoittaa välittömästi Meeting Parkin henkilökunnalle, jolloin Meeting Park mm. suorittaa normaalina varotoimenpiteenä ao. tiloissa peruspuhdistuksen ja desinfioinnin. Sairastumisen yhteydessä myös samoissa tiloissa (huoneissa) työskentelevät muut henkilöt ovat automaattisesti viranomaisten määräämän karanteenin piirissä.

Pyydämme myös kaikkia influenssan ym. tarttuvan taudin omaavia ja läheisiä huomioimaan aina mahdolliset normaalit tartuntavaarat ja jäämään mielellään etätöihin. 

Meeting Park voi auttaa järjestämään myös videoneuvotteluja pelkän kannettavan tietokoneen tai älypuhelimen avulla, jolloin etäosallistuminen kokouksiin, työpalavereihin tai koulutuksiin helpottuu merkittävästi. Esimerkiksi videoneuvottelulla (etänä) osallistumisen kustannukset ovat vain alk. 20,- €/tunti + alv - riippumatta henkilömäärästä. Kannattaa kysyä myös nettilähetyksistä. Lisätietoja tästä saa meidän henkilökunnalta 010 5011 501 ja helsinki (a) meetingpark.fi.

Mistä on kyse?

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä, ja aiheuttavat tavallisimmin lieviä hengitystieinfektioita. Kiinassa todettiin joulukuussa keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on todettu uusi koronavirus, COVID-19 mutta joka on monella tapaa hyvin influenssan kaltainen.

Tarttuvuus

Koronavirus tartuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily päiväkausia pinnoilla eivätkä ilmassa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu. Taudin itämisaika on 2–12 päivää, keskimäärin 4-5 päivää.

Vaarallisuus

Selvityksen mukaan noin 81 % raportoiduista tapauksista on ollut lieviä ja he toipuvat normaalisti, 14 % on todettu keuhkokuume ja/tai hengenahdistusta ja noin 1,4 % sairastuneista (WHO: 6.3.2020) on tähän mennessä kuollut tautiinsa, joista ylivoimaisesti suurin osa on ollut iäkkäitä miehiä, joilla on lisäksi jokin perussairaus. Vertailuksi; SARS-epidemiassa kuolleisuus oli yli 10 %.

WHO:n mukaan 80 % koronavirustartunnan saaneista selviää taudista ilman lääkärin hoitoa. Osa saa tartunnan mutta ei oireita eikä tunne oloaan sairaaksi. Lievistä oireista kärsivillä tauti on parantunut 2 viikossa. Vakavista ja kriittisistä oireista kärsivien toipumisaika on ollut 3-6 viikkoa.

Ehkäisy

Koronaviruksen tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystie-infektioiden aiheuttajia. Ensisijaisesti tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan, tai käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Oireet

Kuume, yskä, hengenahdistus, lihassärky ja väsymys. Jos epäilette, että olette olleet tekemisissä mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa sekä saatte kuumetta ja hengitystieoireita 14 vuorokauden kuluessa tapaamisesta, ottakaa ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai terveydenhuollon päivystykseen. Sieltä saatte ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Lisätietoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Ystävällisin terveisin,

Business Meeting Park Oy Ltd.

Kare Casals
toimitusjohtaja

(Julkaistu 3.3.2020)
(Päivitetty 16.3.2020 Valtioneuvoston ja Aluehallintoviraston kokoontumista koskevat rajoitukset ja suositukset)
(Päivitetty 5.5.2020 Valtioneuvoston ja Aluehallintoviraston kokoontumista koskevat rajoitusten ja suositusten päivitykset)

Kategoria: Tiedotukset