Meeting Park KLUUVI lopettaa toimintansa 23.2.2024 - sopimukset päättyvät 29.2.2024

Business Meeting Park Oy sulkee Meeting Park Kluuvin toimipisteen helmikuun 2024 lopussa. Kluuvin rajusti kohonneet vuokrat yhdessä Helsingin ydinkeskustan elinvoimaisuuden heikkenemisen, liikennehaasteiden ja taantuman kanssa eivät tarjoa enää taloudellisia edellytyksiä kokous- ja tapahtumaliiketoiminnan harjoittamiselle Kluuvissa.

SEURAUKSET

Perjantai 23.2.2024 on viimeinen aukiolopäivä, jolloin Kluuvissa tarjotaan kokouspalveluja ja vastaanotto on auki normaalisti.

Meeting Parkin henkilökunta tulee olemaan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joilla on jo olemassa oleva varaus 23.2.2024 jälkeen sekä postisosoiteasiakkuuksiin liittyviin vaihtoehtoihin. Meeting Parkin liiketoiminta jatkaa kasvuaan Kampissa ja Ruoholahdessa, ja Kluuvin varaukset ja asiakkuudet pyritään siirtämään näihin toimipisteisiin.

Tilavaraukset

Kaikille 23.2.2024 jälkeen Kluuvissa oleville asiakkaiden varauksille tarjotaan korvaavat tilat ja palvelut yhtiön Kampin ja Ruoholahden toimipisteistä. Myönnämme siirtyville kokousasiakkaille tilat -50 % alennuksella. Alennus lasketaan normaalista tuntihinnasta ja koskee ainoastaan ennen 30.1.2024 tehtyjä varauksia, eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin tai sopimushintoihin.

Virtuaaliset postiosoiteasiakkuudet

Kaikki postit, jotka saapuvat Kluuviin 23.2.2024 ohjataan edelleen Kampin toimipisteeseen. Kluuvin postiosoiteasiakkaille tarjoamme mahdollisuutta siirtää osoitteen Kampin tai Ruoholahden toimipisteisiin. Pyydämme tekemään tarvittavat osoitemuutokset 1.3.2024 mennessä/alkaen valitsemaanne postiosoitteeseen.

TAUSTAA

Talouden palautuminen pandemiasta on ollut ennakoitua hitaampaa ja Ukrainan sota on ajanut Euroopan ja Suomen talouden nopeaan taantumaan ja korot nousuun. Tämä on näkynyt mm. kasvaneissa maksuviiveissä ja konkurssien ennätyksellisen korkeina lukuina.

Tästä huolimatta Meeting Parkin liikevaihto kasvoi viime vuonna +60 % edelliseen vuoteen nähden, yhteensä 1,7 miljoonaan euroon, ja sen ennustetaan jatkavan kasvuaan noin 2,6 miljoonaan euroon, Kluuvin lopetuksesta huolimatta. Valitettavasti liikevaihdon kasvun myötä myös myyntisaamiset, asiakkaiden maksuviiveet ja rahoituskustannukset ovat kasvaneet taantuman ja korkojen nousun myötä.

Helsingin ydinkeskustan elinvoimaisuus on heikentynyt rajusti, mm. jatkuvasti huonontuneiden liikennejärjestelyjen seurauksena, joka näkyy mm. vapaiden toimistotilojen suuressa määrässä (18 %), jonka myötä vuokrataso on kääntynyt laskuun. Samaan aikaan kun monelle on myönnetty tilapäisiä alennuksia vuokrista kriisin ajaksi, niin Kluuvin vuokrat ovat nousseet rajusti. Tämä on heikentänyt entisestään Meeting Park Kluuvin toimintaedellytyksiä ydinkeskustassa.

Jatkossa Meeting Park keskittyy Helsingissä Meeting Park Kampin ja Ruoholahden Meeting Park OASIS toimipisteiden kasvun vahvistamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhdessä yritysasiakkaidemme kanssa. Kluuvin sulkemisen jälkeenkin Meeting Parkilla on tarjolla aivan metroasemien varrella lähes 7.000 m2 kokous-, koulutus- ja tapahtumatiloja, jopa 600 henkilön tilaisuuksiin.

LOPUKSI

Olemme kaikki, niin omistajat, johto kuin henkilökuntakin äärimmäisen pahoillamme tästä tilanteesta, ja pahoittelemme Kluuvin sulkeutumista mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä ja ylimääräisiä haasteita.

Lisätietoja saa henkilökunnaltamme ja allekirjoittaneelta puhelinnumerosta 010 5011 510 ja sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Helsingissä, 30.01.2024

Business Meeting Park Oy:n puolesta,

Kare Casals
toimitusjohtaja